Cut the Rope

Cut the Rope 1.0

Nakarm potwora!

Cut the Rope to zręcznościowa gra dla telefonów z systemem Symbian^3, Symbian Anna i Symbian Belle. Przecinamy w niej linki, na których zaczepione są cukierki, tak aby łakocie wpadły prosto w usta sympatycznego stwora. Cut the Rope zaskakuje przepiękną grafiką, bardzo uzależniającą rozgrywką i wieloma poziomami do przejścia. Zobacz pełny opis

Zalety

• Ładne animacje i grafika
  • Wymagający stopień trudności
  • Wciągająca rozgrywka

Wady

• Nie znaleziono

Doskonały
9

W Cut the Rope naszym zadaniem jest nakarmić sympatycznego stwora o imieniu Om Nom cukierkami. Aby tego dokonać musimy wymyślić w jaki sposób poprzecinać linki, na których zawieszone są łakocie, tak aby wpadły one wprost do zielonej mordki. Na początkowych poziomach jest to bardzo proste zadanie, potem się komplikuje. Aby nakarmić Om Noma, będziemy musieli użyć baniek mydlanych, omijać kolce, korzystać z teleportujących kapeluszy lub nawet odwracać grawitację. Dodatkowo na każdym poziomie możemy zebrać trzy gwiazdki, jeśli przeprowadzimy całą operację cięcia linek w odpowiedniej kolejności.

Cut the Rope na Symbian to jedna z najlepszych i najbardziej wciągających gier w jakie przyszło nam grać na telefonach komórkowych. Grafika jest dopracowana w najdrobniejszych szczegółach, rozgrywce towarzyszy wpadająca w ucho muzyka a zadania przed nami stawiane są bardzo zróżnicowane. Cut the Rope wymaga jednocześnie zręczności i myślenia, dzięki czemu szybko się nam nie znudzi. Choć nie tak popularna jak Angry Birds, Cut the Rope jest pod wieloma względami grą o wiele lepszą.

Cut the Rope

Cut the Rope 1.0